Manteniment IT: Com evitar riscos i protegir el teu negoci


En el món digital en el qual operen les empreses avui dia, la ciberseguretat i el correcte manteniment dels sistemes IT són temes que no poden ser ignorats.

Les amenaces cibernètiques creixen a un ritme alarmant i qualsevol error en la gestió de la infraestructura tecnològica pot tenir conseqüències devastadores. Està la teva empresa preparada per a enfrontar aquests desafiaments?

Mantenir els teus sistemes actualitzats no sols garanteix la seva eficiència, sinó que també actua com la primera línia de defensa contra atacs de tota mena (especialment els cibernètics).

En aquest article, abordarem els 5 riscos clau de no actualitzar els teus sistemes IT regularment, proporcionarem un checklist de Seguretat IT perquè avaluïs l’estat de la teva infraestructura i parlarem sobre la relació inseparable entre la protecció de dades i la seguretat IT. A més, derrocarem alguns mites comuns que poden estar limitant a les pimes a prendre decisions importants en aquest àmbit.

Amb aquesta informació, podràs identificar les vulnerabilitats que podrien posar en perill tant a la teva empresa com a les dades que tractes, i aprendre com una bona gestió dels teus sistemes IT pot ajudar-te a complir amb les normatives de protecció de dades.

5 riscos de no actualitzar els teus sistemes IT regularment

  1. Vulnerabilitat a ciberatacs: El programari desactualitzat és un blanc fàcil per als hackers. Actualitzar regularment els teus sistemes minimitza el risc de bretxes de seguretat i protegeix la informació confidencial de la teva empresa.
  2. Pèrdua de productivitat: Els sistemes desactualitzats tendeixen a fallar més i a ser menys eficients, la qual cosa afecta directament la productivitat del teu equip. Actualitzar garanteix un funcionament òptim i fluid.
  3. Incompatibilitat de programari: Les noves aplicacions i eines tecnològiques podrien no funcionar correctament amb sistemes obsolets, limitant les oportunitats d’innovació i creixement de la teva empresa.
  4. Multes per incompliment: En PymeLegal sabem l’important que és complir amb les lleis de protecció de dades. Un sistema IT mal gestionat pot fer-te incomplir amb normatives com el RGPD, comportant sancions molt elevades.
  5. Pèrdua de confiança dels clients: La seguretat és crucial per a mantenir la confiança dels teus clients. Si els teus sistemes no estan actualitzats i ocorre una filtració, la reputació de la teva empresa pot veure’s greument afectada.

Checklist de seguretat IT: Està la teva empresa preparada?

Aquí t’oferim una eina d’autoavaluació senzilla perquè comprovis l’estat de seguretat de la teva empresa:

  • El teu programari està sempre actualitzat?
  • Tens un sistema de còpies de seguretat regular?
  • Comptes amb un firewall i un sistema d’antivirus actiu?
  • Realitzes auditories de seguretat IT regularment?
  • Compleixes amb les normatives de protecció de dades vigents?

Si la teva resposta a alguna d’aquestes preguntes és “no”, és moment d’actuar! Recorda que prevenir és millor que lamentar.

Protecció de dades i seguretat IT: Una relació inseparable

No es pot parlar de protecció de dades sense abordar la seguretat IT. La gestió adequada dels teus sistemes és el primer pas per a complir amb les normatives de protecció de dades com el RGPD. Des de PymeLegal, com a experts en protecció de dades, entenem que el compliment no sols és una qüestió legal, sinó també un compromís amb la confiança i seguretat dels teus clients. Comptar amb sistemes IT actualitzats i auditats és fonamental per a evitar bretxes de seguretat que puguin vulnerar les dades personals que tractes.

Mites i realitats de la seguretat IT en les Pimes

Existeixen molts mites que impedeixen que les Pimes inverteixin en auditories i manteniment IT, però estem en el 2024 i és hora d’acceptar la realitat:

  • “Només les grans empreses són objectiu dels ciberatacs.” Fals. Els hackers busquen vulnerabilitats, i moltes vegades les Pimes són un blanc més fàcil per la seva falta de mesures de seguretat robustes.
  • “És car i complicat.” Fals. Serveis que destaquen per la seva qualitat, com el dels nostres partners Edyma Digital Company i la seva línia especialitzada en manteniment IT, Integral-IT, no sols t’ofereixen preus accessibles, sinó també un procés clar i senzill. Et guiaran en cada pas per a garantir que la teva infraestructura tecnològica estigui ben protegida i optimitzada.
  • “La meva empresa no tracta dades sensibles.” Fals. Qualsevol dada, des de correus fins a dades de clients, pot ser valuós per a un ciberdelinqüent. No subestimis la importància de protegir tota la informació que tracta la teva empresa.

Protegeix la teva empresa amb Integral-IT i PymeLegal

Mantenir els teus sistemes IT actualitzats no és només una qüestió d’eficiència, sinó de seguretat i compliment legal.

En PymeLegal, juntament amb els especialistes d’Edyma Digital Company, t’oferim l’oportunitat de conèixer l’estat actual de la teva infraestructura tecnològica amb una auditoria gratuïta. A més, si decideixes contractar el servei de Manteniment Integral IT d’Edyma, t’oferiran un 20% de descompte en el primer any si ets client de PymeLegal.

No esperis que sigui massa tarda. Sol·licita la teva auditoria gratuïta avui i protegeix la teva empresa dels riscos tecnològics mitjançant el següent formulari.